ßßß
1. Natłuszczamy masłem foremki do pieczenia i posypujemy odrobiną bułki tartej, aby łatwo wychodziły.2. W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło i czekoladę, słodzimy dwoma łyżkami cukru .3. W misce ubijamy jajka i żółtka z 3 łyżkami cukru kryształu i 3 łyżkami cukru pudru. Ubijamy jak na kogel mogel.4. Gorącą jeszcze roztopioną czekoladową masę łączymy z ubitymi jajkami. Mieszamy delikatnie.5. Mieszamy mąkę z kakao i dodajemy do masy czekoladowo-jajecznej.6. Miksujemy na najniższych obrotach przez ok. 3 minuty.7. Następnie wlewamy masę do wcześniej nasmarowanych masłem i posypanych bułka tartą foremek.8. Wstawiamy na 15 minut do lodówki.9. Po tym czasie wkładamy na ok. 10-12 minut do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika.10. Podajemy na gorąco z bitą śmietaną i świeżymi truskawkami.Smacznego!
źródło: google.pl