Wykonanie
Dostałyśmy do wypróbowania marynatę tradycyjną do
mięs i
sos barbecue od firmy Prymat. Pierwsze co nam przyszło na myśl to przygotowanie pysznych wrapów z
kurczakiem w panierce i z
sosem barbecue. Taki mały klasyk fastfoodowej kuchni, której zwyczajowo staramy się unikać, ale czasami każdy pozwala sobie na ulegnięcie pokusie:))) Marynata sprawdziła się wyśmienicie i zaoszczędzając nam sporo czasu. Szczerze możemy polecić oba produkty, szczególnie przydatne na sezon grillowania:) A Wy jakie domowe alternatywy dla fastfoodowego jedzenia?

Składniki:

-2 duże placki tortilli1
pierś z kurczaka-
płatki kukurydziane np. Corn flakes-
bułka tarta- 1
jajko-4 plasterki
sera zółtego np. gouda- klasyczna marynata do
mięsa Prymat- Party dip barbecue Prymat- 6 łyżek
ketchupu- 2 łyżki
wodySposób przygotowania:

1. Pierś kroimy na plasterki, marynujemy marynatą i zostawiamy je w lodówce na około 2 godziny, aby
kurczak dobrze przeszedł smakiem marynaty.2. Po tym czasie wyjmujemy piersi z lodówki. Następnie obtaczamy je najpierw w drobno pokruszonych płatach kukurydzianych, następnie w
bułce tartej,
potem w rozbitym
jajku i
potem znowu w płatkach i
bułce.3. Następnie smażymy panierowane piersi na rozgrzanym
oleju.4. W międzyczasie przygotowujemy dip zgodnie z wskazówkami umieszczonymi na opakowaniu.5.Placki tortilli smarujemy
sosem barbecue, na to układamy po 2 plasterki zwykłego
żółtego sera, może być gouda. Następnie kładziemy usmażone kawałki
kurczaka. Składamy placek na pół i smażymy z obu stron przez ok 1-2 minuty, aby
ser się roztopił, a tortilla była chrupiąca.

Smacznego!Serdecznie Was zapraszamy na naszego fanpage na facebooku, gdzie znajdziecie jeszcze więcej pomysłów i kuchennych inspiracji. Zapraszamy!