Wykonanie
Czas przygotowania: 20 minLiczba osób: 2Ten przepis powstał w upalne włoskie lato, gdy było tak gorąco, że nie miałam ochoty stać długo przy kuchence. Zawiera on w sobie wszystko co najlepsze we włoskiej kuchni: prostotę, łatwość przygotowania i ten jakby ulotny smak słońca zaklęty w świeżych pomidorach. Dlatego też, przygotowując ten
makaron zawsze wspominam jedne z moich najlepszych wakacji. Zapraszam Was do wypróbowania moich włoskich smaków!

Składniki:-
makaron penne lub kokardy- 100 g
pomidorów cherry-
natka pietruszki- 2 łyżki
oliwy z oliwek-
parmeza- sółSposób przygotowania:1. Wstaw osoloną
wodę na
makaron.2. W
między czasie pokrój
pomidorki cherry,
natkę i zetrzyj
parmezan3. Gdy
makaron będzie już gotowy odcedź go, ale nie przelewaj
wodą.4. Do
makaron dołóż pozostałe składniki, wymieszaj, dodaj dwie łyżki
oliwy i
sól do smaku.5. Tak przygotowany
makaron można podawać.

Smacznego!P.s. Jeśli masz ochotę na bardziej
mięsny makaron dodaj twojej ulubionej
szynki, najlepiej wcześniej podsmażonej.