ßßß
Uwielbiam gofry! Wszyscy uwielbiają gofry ! Znacie kogoś kto nie lubi gofrów :) Nareszcie znalazłem przepis który pasuje do mojej gofrownicy ( stara metalowa jeszcze po babci, do opiekania na kuchence gazowej ) Niezwykle proste w przygotowaniu i za każdym razem wychodzą idealne. Chrupkie z zewnątrz i delikatne w środku.składnikipół szklanki olejuniecała szklanka wodypółtorej szklanki mąki pszennej2 duże jajka3 łyżki cukrułyżeczka proszku do pieczenia
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany.I teraz najważniejsze! Gofrownica musi być bardzo mocno nagrzana i lekko posmarowana tłuszczem z każdej strony.Długość smażenia zależy od rodzaju i mocy gofrownicy. W moim przypadku na kuchence gazowej smażyłem około min z każdej strony.Po wyjęciu gofra warto położyć go na ręczniku papierowym by nie zaparował i nie zrobił się wilgotny od spodu