Wykonanie

Składniki :wersja na krucho200g
serka topionego (dowolnego smaku)1-2 szklanek
mąkisól,
tymianek,
oregano,
paprykawersja na miękko ( drożdżowa )200g
serka topionego2-2,5 szklanek
mąki1
jajko10 dag
drożdżysól,
tymianek,
oregano,
paprykaWesja na krucho:wszystkie składniki zagniatamy razem,
mąkę dodając stopniowo. Chodzi o to że
serki topione są sobie nie równe jedne bardziej suche inne bardziej mokre, wiec ilość
mąki będzie różna w zależności od jakości
serka. Jeśli dodamy za dużo
mąki można dodać
śmietany albo
margaryny.Ciasto wałkujemy na rurki o średnicy 0 , 5 cm Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220*C przez 15-20min.Wersja na miękko ( drożdżowa )Wykonujemy tak samo jak przepis powyżej, dodając dodatkowo
jajko i
drożdże. Ciasto zagniatamy rolujemy na rurki o średnicy ok 1-2cm i pozostawiamy na 20 min .Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C przez 20-30 min