Składniki:1kg sera twarogowego w wiaderku1 galaretka cytrynowa150ml śmietany 18%1 cytryna2 galaretkiowoce leśnelitr borówek albo jagódpaczka ciastek digestive albo holenderskichpół kostki masłaPrzygotowanie:Czerwone galaretki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, w przypadku cytrynowej zmniejszamy ilość wody o połowę. Ciastka miażdżymy na pył i dodajemy do nich rozpuszczone masło. Dokładnie mieszamy i wysypujemy do formy dokładnie uklepując. Wkładamy do lodówki. W misce ucieramy twaróg ze śmietaną ( jeśli ktoś lubi słodkie można dodać cukier ja wole jak jest lekko kwaskowy ) dodajemy otartą skórkę cytrynową i sok z jej połowy. Cały czas miksując dodajemy cytrynową galaretkę i wylewamy na uprzednio przygotowany spód. Wkładamy do lodówki by stężało. Na koniec na wszystko wylewamy galaretki leśne, posypujemy owocami i czekamy by galaretka ścięła.