ßßß Cookit - przepis na Łosoś z pieczarkami

Łosoś z pieczarkami

nazwa

Wykonanie

porcja dla 2 osób
czas przygotowania 40 min
Składniki :
2 porcje filetów z łososia
10 małych pieczarek
cytryna
sól
masło
Podane z :
Surówka z pora:
1 por
szczypta cukru, soli i pieprzu
ocet albo sok z cytryny
oliwa
oraz:
ziemniaki z wody
Przygotowanie:
Rybę przyprawiamy solą i skrapiamy sokiem z cytryny.
Na jednej patelni dusimy pokrojone na ćwiartki pieczarki z masłem i solą.
Na drugiej smażymy rybę z obu stron na złoty kolor ( patelnia musi być mocno rozgrzana, w innym przypadku mięso może się rozkruszyć )
Do ryby dodajemy pieczarki z masłem i dusimy pod przykryciem przez kilka min
Źródło:http://kuchniauczarownicy.blogspot.com/2012/09/osos-z-pieczarkami.html