Witam ! :)Uwielbiam mięso mielone w każdej postaci. Jeżeli zbrzydły Ci kotlety mielone albo hamburgery i chcesz pokochać mięso mielone na nowo, ten przepis odnowi to uczucie :D. Albo zrób to ot tak. Nie pożałujesz :).Składniki:1 kg mięsa mielonego wieprzowego z łopatki1 jajko2 garści bułki tartej1 cebula1 łyżeczka soli1 łyżeczka majeranku1 łyżeczka ziół prowansalskich1 łyżeczka czarnego pieprzu2 szczypty chili w proszkuszczypta gałki muszkatołowejszczypta pieprzuziołowegoPrzygotowanie:Włącz piekarnik i ustaw temperaturę na 150 ° C. Obierz i pokrój cebulę w drobną kostkę i podsmaż ją z masłem (albo wrzuć do mikrofalówki na minutę). Do dużej miski wrzuć mięso, dodaj jajko, bułkę tartą, wymieszaj dokładnie. Najlepiej zrób to rękami. Jeśli się brzydzisz, użyj łyżki ;). Do powstałej masy dodaj cebulkę i wszystkie przyprawy. Po raz kolejny wymieszaj wszystko dokładnie i uformuj dużego pulpeta. Włóż pulpeta do naczynia żaroodpornego wysmarowanego margaryną i wrzuć to do piekarnika. Piecz przez ok. 60 minut.Pieczeń smakuje dobrze na ciepło i na zimno.Smacznego :) !