Wykonanie
Dnia 28 sierpnia miałem przyjemność uczestniczyć w kolejnym kursie kuchni tajskiej II stopnia w szkole kulinarnej
Masala - Skład
Bananów . Jest to miejsce w którym w świetnej atmosferze można nauczyć się wielu ciekawostek kulinarnych wybierając takie szkolenie jakie jest blisko Waszemu
sercu. Szkolenie prowadziła Izabela Zielska, specjalistka kuchni tajskiej,
guru, wielka fachura i po prostu sympatyczna osoba:) Zawsze ma w zanadrzu jakieś ciekawostki, których nie znajdziecie w książkach kulinarnych, dlatego polecam udać się na taki
kurs do Składu
Bananów. Po szkoleniu każdy otrzymał książeczkę z przepisami, informacjami o produktach i ciekawostkami dotyczącymi kuchni tajskiej autorstwa Izy. Bardzo przydatna minibaza
wiedzy. Oto co przygotowaliśmy:Gai Sateh - satayki z
kurczakaMoo Sateh - satayki z
wieprzowinyGoong Sateh - satayki z
krewetektajskie dipyTum Plon La Mai -
sałatka owocowaYellow Noodle Salad -
sałatka z
makaronu z prażonym
ryżem i
kolendrąHaw Mok - kokilki z liści bananowca wypełnione
curry rybnym gotowane na parzeKhao Soi Gai - zupa -
curry z północnego regionu Tajlandii - Chiang Mai (w wersji "ulicznej")
Khaw Neaw Ma
Maung - sticky rice z
mangoWiększość potraw przygotowywałem już wcześniej. Największe wrażenie zrobiła na mnie
sałatka z
makaronu z prażonym
ryżem i
kolendrą. Na pewno zawita do mojego menu:) Poniżej kilka zdjęć.http://www.masala.com.pl/