Wykonanie
Ale mnie wczoraj nosiło, ciągle chciało mi się jeść. No i stało sie tak jak ktoś kiedyś powiedział, że najsmaczniejsze dania i przepisy powstają z głodu i biedy.Tak więc sprawdziłem co jest w lodówce i -
kurcze nie wiele. Ale spoko cos na zupę będzie. Więc szybko za telefon, aplikacja Kuchnia Polska i coś znalazłem.To właściwie moja pierwsza zupa i do tego krem. Oto ona. Mówie Wam była przepyszna i szybka.Składniki- 1/2 kg
ziemniaków- 1/2 l rozołu z kostki lub
bulionu- 1 szklanka
śmietany 18%- 2 łyżki
szczypiorku- szczypta
gałki muszkatołowej-
pieprz- odrobina
przyprawy VEgeta lub Jarzynka czy coś w tym stylu, no ale niekoniecznie.Przygotowanie1/2 L
wody zagotować, dodać
kostkę rosołową i mieszać aż do rozpuszczenia.
Ziemniaki obrać, umyć i pokrojone w kostkę wrzucić do
bulionu. Gotować 20 minut aż
ziemniaki zmiękną. Po ugotowaniu zmiksować. Dodać
śmietanę,
pieprz,
przyprawę i dokladnie wymieszać. Posiewkany
szczypiorek będzie do posypania na zupę i do dopieszczenia smaku.Smacznego