Szarlotka na delikatnym cieście biszkoptowym, przypominająca szarlotkę na zimno. Doskonale sprawdzi się także jako alternatywa, klasycznej szarlotki na kruchym cieście .SKŁADNIKI forma 24 x 35 cmBISZKOPT:6 jajek6 łyżki mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej6 łyżki cukru2 łyżeczki proszku do pieczeniaMasa jabłkowa:1 kg jabłekCukier (według uznania)1 łyżeczka cynamonu5 łyżek bułki tartejPrzygotowanie:BiszkoptOddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem dopieczenia i miksować do czasu połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać ale już nie mikserem a łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenie piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 C ok. 25 min.Masa jabłkowaJabłka obrać zetrzeć na tarce, delikatnie podsmażyć, gdy zmiękną dodać cukier wymieszać. Tak przygotowane jabłka zdjąć z ognia dodać bułkę tartą, cynamon wymieszać.Biszkopt podzielić na trzy części, każdą przełożyć masą jabłkową, wierzch posypać cukrem pudrem.