ßßß
Składniki na babeczki:4 szklanki mąki4 łyżeczki proszku do pieczenia2 szklanki cukru1 łyżeczka soli2 szklanki mleka8-10 łyżek oleju4-6 jaj2 mieszanki skórek do keksaPiekarnik nagrzej do 180-200°C.Do miski wrzuć wszystkie sypkie składniki.
Dodaj płynne składniki i zamieszaj używająctrzepaczki lub miksera.
Do ciasta dodaj mieszankę keksową.
Ciasto przełóż łyżką do formy, wyłożonej wcześniej papilotkami - do 3/4 wysokości.
Upieczone babeczki można ozdobić pysznym lukrem maślanym :)Składniki na lukier do dekoracji:250 g masła4 łyżeczki cukru waniliowego lub odrobina ekstraktu1 kg cukru pudru8-10 łyżek mlekabarwniki spożywczeDo miski włóż masło w temperaturze pokojowej,dodaj część cukru pudru i cukier waniliowy i mleko.
Miksuj, aż masło zacznie być puszyste.Dodawaj stopniowo resztę cukru pudru.Miksuj do uzyskania gęstego, gładkiego kremu.
Poniżej efekty końcowe zdobienia moich babeczek :)
Smacznego!K.:)