Wykonanie
Dawno mnie tu nie było... Sporo zmian w życiu i planie dnia powoduje, że nie mam już tyle czasu dla Was i dla bloga ile bym chciała.Dziś polecam pyszną i szybką w przygotowaniu babkę marmurkową. Przepis wyszperany w starym zeszycie z przepisami. Babka jest na
oleju co wg mnie ułatwia sprawę i powoduje, że zakalec jest mało prawdopodobny. Polecam do popołudniowej
herbaty lub na słodki podwieczorek:)

Składniki:5
jajek (
białka i
żółtka osobno)1 szkl
cukru1/2 szkl
mąki pszennej1/2 szkl
mąki (
skrobi) ziemniaczanej1/2 szkl
oleju1 i 1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniakropla
aromatu cytrynowego1 łyżka
kakaoBiałka ubić na sztywno z
cukrem, dodać
żółtka,
olej i
mąki wymieszane z proszkiem. 2/3 ciasta wylać do natłuszczonej blachy z kominem. Pozostałą część połączyć z
kakao. Na jasną masę wylać teraz
kakaową część. Piec w temp 180st. C przez 50-60min.Oprószyć
cukrem pudrem lub polać polewą.Smacznego:))))
