ßßß Cookit - przepis na Brownie czekoladowo migdałowe

Brownie czekoladowo migdałowe

nazwa

Wykonanie

Witam po urlopie:)
Ochota na czekoladę? Podobno gdy mamy ochotę na czekoladę potrzebujemy migdałów. Jeśli tak jest to dzisiejszy przepis zadowoli smakiem i wartościami:)
Inspiracja
Składniki:
115 g gorzkiej czekolady
115 g masła, w temperaturze pokojowej
130 g drobnego cukru
3 jajka, oddzielone białka i żółtka
60 g mielonych migdałów
30 g bułki tartej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (mniejszy garnek na naczyniu z parującą wodą i czekolada się topi) - przestudzić. Masło utrzeć z cukrem na puszysto.Dodawać po jednym żółtku dalej miksując. Następnie dodać stopioną czekoladę, migdały, bułkę tartą, proszek i ekstrakt i delikatnie połączyć. W osobnym naczyniu ubić białka i delikatnie połączyć z masą czekoladowo-migdałową. Formę o średnicy 20cm wysmarować i przełożyć do niej ciasto. Piec w temp. 180st. C przez około 25-30min.
Wystudzić. Można ozdobić polewą.
Źródło:http://kuchniazjadalnia.blogspot.com/2013/07/brownie-czekoladowo-migdaowe.html