Te małe urocze deserki są naprawdę pyszne! Robiłam je na wynos i choć trochę się obawiałam, nie było z tym żadnego problemu bo transportowałam je w formie do pieczenia. Przygotowuje się je bez większego wysiłku a efekt zachwyca. Polecam:)Składniki na 24 muffinki:130 g gorzkiej czekolady120 g masła1/2 szklanki cukru trzcinowego2 jajka70 g mąki pszennej1/2 łyżeczki sody oczyszczonejCzekoladę i masło stopić w kąpieli wodnej. Do lekko stopionej czekolady z masłem dodać cukier i pozostałe składniki. Wymieszać dokładnie. Przełożyć do papilotek do około 1/3 objętości (ciasta wystarczy wtedy na 24sztuki). Piec w temp. 160st. C przez około 15min do suchego patyczka. Ostudzić.Składniki na krem i dekorację:300ml śmietany kremówki (30-36%)2-3 łyżki cukru pudruziarenka z 1/2 laski waniliidodatkowo: kilka łyżeczek dżemu truskawkowegoczekoladoweprecelkiKażdą muffinkę lekko wydrążyć łyżką i w otworki nałożyć dżem truskawkowy. Na wierzch nałożyć krem.Krem: Śmietanę dokładnie ubić z dodatkiem cukru i waniliowych piegów, na sztywno lecz uważać by nie zrobiło się 'masełko'. Udekorować ostudzone mini brownies. Do ostatecznej dekoracji użyłam czekoladowychprecelków, ale można z powodzeniem użyć truskawek lub startej czekolady.Smacznego:)