Wykonanie

Czy może być smaczny i jednocześnie zdrowy smakołyk? Oczywiście, że może ;-) Przykładem takim może być ten oto pucharek - deser
czekoladowy na bazie
kawy,
avocado i
kaszy jaglanej;-) Połączenie zaskakujące, ale godne polecenia:-)

Składniki na 3 porcje:1 dojrzałe
avocado,2 łyżki ugotowanej
kaszy jaglanej,6 sztuk
suszonych daktyli,2 łyżeczki
kawy rozpuszczalnej,80- 100 ml
wody wrzącej,2 łyżki gorzkiego
kakao,1 łyżeczka
miodu (niekoniecznie),
migdały bez skórki do posypania.Przygotowanie:
Kawę zalać wrzącą
wodą i wrzucić do niej
suszone daktyle. Do melaksera wrzucić obrane kawałki
avocado,
kaszę jaglaną,
kawę z
owocami,
kakao i ewentualnie
miód. Miksować przez 5-7 minut, żeby wszystkie składniki się połączyły. Gotowy krem rozłożyć do pucharków i udekorować kawałkami
migdałów.Smacznego!
