ßßß Cookit - przepis na Awokado mi dojrzało to słodzimy

Awokado mi dojrzało to słodzimy

nazwa

Składniki

Wykonanie

Dokładnie tak. Kiedyś je kupiłam żeby przetestować guacamole, na pierwszy rzut dałam jedno awokado. Ale tak mi nie smakowało, że zostawiłam drugie w spokoju. Teraz już wiem czemu- było niedojrzałe. Jednak awokado musi mieć to do siebie (przynajmniej dla mnie) że musi być bardzo miękkie. Tak więc odkopałam to zalegające w lodówce porzucone biedactwo i zaczęłam tworzyć. Nie natworzyłam się bardzo bo smakowało mi już po dodaniu dwóch składników :D I przysięgam, że już nigdy nie będę na nie narzekała, gdyby było tańsze to mogłaby nawet masło nim zastąpić :D
//: krem z awokado a'la nutella
DOJRZAŁE awokado
2 łyżki miodu
2 łyżki kakao
ściągam skórkę z awokado, wyjmuję pestkę
dodaję do miski miód i kakao i blenduję
po pewnym czasie masa stanie się kleista i lśniąca, o taką nam chodzi
no i teraz już albo trzymam ochotę na wodzy i przekładam do słoiczka, albo (tak jak ja) wysmarowuję wszystko na chleb :D
Organizator: Aniko
Źródło:http://wegemniam.blogspot.com/2013/05/awokado-mi-dojrzao-to-sodzimy.html