Wykonanie
Dokładnie tak. Kiedyś je kupiłam żeby przetestować guacamole, na pierwszy rzut dałam jedno
awokado. Ale tak mi nie smakowało, że zostawiłam drugie w spokoju. Teraz już wiem
czemu- było niedojrzałe. Jednak
awokado musi
mieć to do siebie (przynajmniej dla mnie) że musi być bardzo miękkie. Tak więc odkopałam to zalegające w lodówce porzucone biedactwo i zaczęłam tworzyć. Nie natworzyłam się bardzo bo smakowało mi już po dodaniu dwóch składników :D I przysięgam, że już nigdy nie
będę na nie narzekała, gdyby było tańsze to mogłaby nawet
masło nim zastąpić :D
//: krem z
awokado a'la nutella
DOJRZAŁE
awokado2 łyżki
miodu2 łyżki
kakaościągam skórkę z
awokado, wyjmuję pestkędodaję do miski
miód i
kakao i blendujępo pewnym czasie masa stanie się kleista i lśniąca, o taką nam chodzino i teraz już albo trzymam ochotę na
wodzy i przekładam do słoiczka, albo (tak jak ja) wysmarowuję wszystko na
chleb :D
Organizator: Aniko