Wykonanie
Robiąc śniadanie przeliczyłam moje możliwości i zostało mi trochę ugotowanej
kaszy jaglanej. W lodówce miałam też pół
awokado, pozostałe po zrobieniu sosu do
makaronu. Wtedy w mojej głowie pojawił się ten pomysł :). Miał to być krem do kanapek, ale wyszedł deser (choć na kanapce też by się chyba sprawdził).
Składniki:5 sporych łyżek ugotowanej
kaszy jaglanej (ok. 30 g przed gotowaniem)1/2 dużego
awokado1 łyżka czegoś płynnego do słodzenia (
miód,
syrop z agawy itp.)1 łyżka
kakaoWykonanie: składniki zmiksować :)Krem jest cudowny, trochę przypomina w smaku gotowe deserki
czekoladowe które można kupić w sklepie, takie z
bitą śmietaną.Koszt: ok. 2 zł (
awokado można teraz kupić za 1,50). Z podanych składników wyszła 1 spora porcja. Nie jest to taniej niż wspomniane deserki, ale o ile zdrowiej, no i nic się nie zmarnowało :)Organizator: quchniawege