Wykonanie


Nie wyobrażam sobie Wielkanocy bez
jajek. No ale przecież nie ja jedna;-). Spróbowałam eksperymentalnie farsz z dodatkiem
kaszy kuskus i efekt był wyśmienity. Bardzo fajnie współgrały kuleczki
kawioru z
kuskusem w nadzieniu. Pięknie prezentowały się
jajka w gniazdach łososiowych. Z pewnością będą ozdobą mojego świątecznego stołu.Dzięki temu przepisowi jak i 2 wcześniejszym (pasztet drobiowy i zupa) zostałam laureatem konkursu "Zostań mistrzem fotografii kulinarnej" i uczestniczyłam w warsztatach fotograficznych, z których relację napiszę w czasie późniejszym.

Składniki:50 g
kaszki kuskus firmy Kupiec,3
jajka ugotowane na twardo,100 g
łososia wędzonego w plastrach,
majonez,
sól,
pieprz,
kiełki rzodkiewki i
słonecznika.Przygotowanie:
Kuskus zalać
bulionem tak, aby poziom płynu przekraczał o 0,5 cm poziom
kaszki. Odstawić na 5 minut.
Jajka przekroić na pół, wydrążyć
żółtka. 2 plastry
łososia pokroić w drobną kosteczkę. Wymieszać rozdrobnione
żółtka z
kaszką kuskus,
łososiem,
majonezem. Doprawić
solą i
pieprzem. Na półmisku uformować gniazda z
łososia i
kiełków rzodkiewki, w środkach umieścić połówki
jajek wypełnione farszem. Udekorować
kawiorem i
kiełkami słonecznika.