Szybkie, niedzielne ciasto. Bardzo proste i bardzo smaczne. Kiedyś prezentowałam podobną wersję tylko z ananasem dziś bardziej kwaśne. Ale tak samo pysznie.SKŁADNIKI:4 kiwi280 g dżemu "agrest z kiwi"4 łyżki miodu2 jaja50 g masła0,5 szklanki cukru1,5 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia3 łyżki śmietanyszczypta soliKiwi obrać i pokroić w plastry. Dno formy wysmarować masłem i miodem. Ułożyć plastry kiwi a na nie wyłożyć dżem.Dwa jaja ubić w misie, dodać miękkie masło i śmietanę. dodać cukier i ubijać dalej. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Wymieszać i wyłożyć ciasto na owoce z dżemem. Piec w 180 st. C około 35 minut. Po upływie czasu pozostawić jeszcze około 5 minut w piekarniku. Do formy przyłożyć do góry nogami tacę lub duży talerz i energicznie odwrócić ciasto.