ßßß
GuacamoleSkładniki : na przekąskę dla 2 - 4 osób2 dojrzałe awokado (powinno być miękkie)pół małej cebulipół papryczki chili (jeśli lubisz ostre to daj całą)1 średni pomidor1 ząbek czosnku1/2 pęczka kolendrysok z jednej limonkiszczypta kminku mielonegoszczypta pieprzu cayenneszczypta cukruświeżo mielony czarny pieprzsólAwokado przekrój na pół, usuń pestkę i łyżką wyjmij miąższ. Rozgnieć na papkę. Do miseczki włóż też pestki, żeby awokado nie ściemniało.
Do drugiej miski włóż drobno posiekane chili i cebulę, pokrojonego w kostkę pomidora (bez skórki i pestek), przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną kolendrę.
Dodaj awokado. Przypraw sokiem z limonki, kminkiem, pieprzem czarnym i cayenne, cukrem, solą.
SMACZNEGO!


źródło: Best Guacamole Ever