Wykonanie
Już za chwilę Walentynki, a to moja propozycja na osłodzenie tego święta zakochanych. Myśląc o Walentynkach chciałam zrobić coś czego nigdy jeszcze nie widziałam i tak wpadł mi do głowy pomysł, który zrealizowałam. Ptysiowe serduszka z
kremem czekoladowo-
serowym. Życzę Wam Kochani słodkich Walentynek ;)

Składniki:250 ml
wody100 g
masła200 g
mąki pszennejszczypta
soli5 średnich
jajek lub 4 dużeKrem:200 g
masła300 g
sera philadelphia150 g ciemnej
czekolady150 g
cukru pudru4 łyżeczki
rumuopcjonalnie: kilka kropel
aromatu rumowegoW garnku zagotuj
wodę z
masłem i
solą.

Kiedy
woda zacznie wrzeć, zmniejsz ogień i wsyp przesianą
mąkę. Mieszaj energicznie do czasu aż masa zacznie odchodzić od garnka i stanie się gładka. Odstaw do wystygnięcia.

Do wystudzonego ciasta dodawaj kolejno
jajka po każdym dokładnie miksując.

Blachę wyłóż papierem do pieczenia.Ciasto przełóż do rękawa cukierniczego i używając tylki z gwiazdką, wyciskaj
serca na przygotowaną blaszkę. Piecz w 200ºC bez termoobiegu przez około 20 - 30 minut (czas zależy od piekarnika i wielkości
ciastek). Pamiętaj, żeby przez pierwsze 15 - 20 minut nie otwierać piekarnika, bo
ciastka opadną! Po upieczeniu studź na kratce.
Czekoladę rozpuść w kąpieli
wodnej i odstaw do przestygnięcia. W tym czasie mikserem utrzyj
masło, kiedy będzie kremowe dodaj
cukier puder i dobrze zmiksuj.

Połącz z
serem, a następnie z rozpuszczoną
czekoladą. Gotową masę wstaw do lodówki na minimum 30 minut. Po schłodzeniu powinna być gęstsza.

Zimne serduszka przekrój na pół i przełóż kremem - najlepiej przy użyciu rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Gotowe
ciastka możesz posypać
cukrem pudrem (ja dodatkowo posypałam różowym
cukrem). Przechowuj w lodówce.

SMACZNEGO!






źródło: przepis własny