ßßß
Składniki:250 ml wody100 g masła200 g mąki pszennejszczypta soli5 średnich jajek lub 4 dużeKrem:200 g masła300 g sera philadelphia150 g ciemnej czekolady150 g cukru pudru4 łyżeczki rumuopcjonalnie: kilka kropel aromatu rumowegoW garnku zagotuj wodę z masłem i solą.
Kiedy woda zacznie wrzeć, zmniejsz ogień i wsyp przesianą mąkę. Mieszaj energicznie do czasu aż masa zacznie odchodzić od garnka i stanie się gładka. Odstaw do wystygnięcia.
Do wystudzonego ciasta dodawaj kolejno jajka po każdym dokładnie miksując.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia.Ciasto przełóż do rękawa cukierniczego i używając tylki z gwiazdką, wyciskaj serca na przygotowaną blaszkę. Piecz w 200ºC bez termoobiegu przez około 20 - 30 minut (czas zależy od piekarnika i wielkości ciastek). Pamiętaj, żeby przez pierwsze 15 - 20 minut nie otwierać piekarnika, bo ciastka opadną! Po upieczeniu studź na kratce.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i odstaw do przestygnięcia. W tym czasie mikserem utrzyj masło, kiedy będzie kremowe dodaj cukier puder i dobrze zmiksuj.
Połącz z serem, a następnie z rozpuszczoną czekoladą. Gotową masę wstaw do lodówki na minimum 30 minut. Po schłodzeniu powinna być gęstsza.
Zimne serduszka przekrój na pół i przełóż kremem - najlepiej przy użyciu rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Gotowe ciastka możesz posypać cukrem pudrem (ja dodatkowo posypałam różowym cukrem). Przechowuj w lodówce.
SMACZNEGO!




źródło: przepis własny