ßßß
F inezja ciasta marchewkowego połączona z soczystością jabłek.Polecam gorąco:)
SKŁADNIKI:2/3 szklanki mąki2 średnie jabłka1 łyżeczka sody3/4 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka cynamonu1/4 łyżeczki soli1/3 szklanki oleju2 jajka1 szklanka startej na średnich oczkach marchwiorzechy włoskie1/2 szklanki cukru
Mąkę przesiać do miski. Dodać cukier, sól, proszek do pieczenia, sodę i cynamon. W drugiej misce połączyć roztrzepane jajka i olej. Mokre składniki dodać do suchych. Następnie dodać marchew, zmielone orzechy włoskie oraz starte 1 jabłko.
Dokładnie wymieszać. Spód formy wyłożyć papierem do pieczenia. Boki wysmarować masłem i obsypać bułką. Wlać masę, ułożyć kawałki jabłka i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 40 minut.