Mięso mielone jest mięsem, na które zazwyczaj nie mamy pomysłu. W większości przypadków korzystamy z niego robiąc pulpety lub zwyczajne klopsy.Ja chciałabym dziś po raz kolejny przełamać ten stereotyp i zaproponować Wam wykonanie klopsów mielonych z brokułem i marchewką.Zapraszam serdecznie:)SKŁADNIKI:0,5 kg mięsa mielonego1 brokuł lub opakowanie mrożonki5 średnich marchewekzioła prowansalskiepieprz, sólbułka tartaoliwa z oliwek1 jajko2 ząbki czosnkuMięso przemielić na gładką papkę i wrzucić do miski. Brokuły gotować przez 5 minut i gdy będą na pół twarde wyłożyć połowę do wystygnięcia, resztę ugotować do miękkości. Marchew ugotować, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Następnie dodać różyczki brokułu, przyprawy, przetarty czosnek, jajko i niewielką ilość bułki tartej. Wymieszać. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce i usmażyć na gorącej oliwie. Podawać z pozostałymi brokułami i marchwią.