Wykonanie
W związku z tym, iż przeszłam etap I konkursu u DoradcySmaku postanowiłam wziąć udział w II etapie. Otrzymałam kilka torebek dipów oraz
sosów do sałatek więc postanowiłam, że zrobię z nich użytek.Małe przekąski z
mięsa mielonego. Mocnoo przyprawione, podane z dipem o smaku barbecue.Kąski są przygotowywane na patyczkach, aby łatwo i wygodnie się je konsumowało :)

Składniki:ok 500g
mięsa mielonegojajko3 łyżki
bułki tartejoliwa z oliwek2 ząbki
czosnkuPrzyprawy:
chilisólpieprzpapryka czerwonazioła prowansalskieniteczki
chili Sos PartyDip Barbecue Prymat

Do
mięsa mielonego wbijam
jajko i dodaję
bułkę tartą. Ręką mieszam do połączenia składników. Następnie wyciskam
czosnek (2 ząbki) oraz dodaję
przyprawy:
sól,
pieprz,
chili,
zioła i
paprykę czerwoną. Ilość przypraw zależy upodobań. Ja zrobiłam moje szaszłyki dość pikantne i nie żałowałam przypraw. Lubię jak
mięso jest dobrze przyprawione.
Oliwę rozgrzewam na patelni. Na długi patyczek nadziewam małą porcję
mięsa - wielkość około 3cm. Kładę na patelnie i smażę ze wszystkich stron, aż całość się zetnie i ładnie zarumieni. Szaszłyki są pyszne również przygotowane na grillu. Podaję z sosem PartyDip o smaku Barbecue.Całość podana na delikatnych niteczkach
chili.