ßßß Cookit - przepis na PRZEPIS - Pieczarki faszerowane szpinakiem

PRZEPIS - Pieczarki faszerowane szpinakiem

nazwa

Wykonanie

Smakowity pomysł na przystawkę, jak i dodatek do dania głównego.
SKŁADNIKI:
10 dużych pieczarek
1 opakowanie mrożonego szpinaku
1 średnia cebula
1 ząbek czosnku
250 g sera gorgonzola
150 ml śmietany 18%
1/2 pęczka natki pietruszki
gałka muszkatołowa
sól, pieprz
Pieczarki oczyścić i opłukać. Odkroić trzonki, wydrążyć a pozostałości drobno posiekać. Szpinak pozostawić do rozmrożenia. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Ser pokruszyć i wymieszać ze szpinakiem, śmietaną, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, cebulą i posiekanymi trzonkami pieczarek. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką. Blasze nasmarować tłuszczem. Pieczarki faszerować nadzieniem i układać na blasze. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.
Źródło:http://anitainspiruje.blogspot.com/2014/04/przepis-pieczarki-faszerowane-szpinakiem.html