ßßß
Smakowity pomysł na przystawkę, jak i dodatek do dania głównego.
SKŁADNIKI:10 dużych pieczarek1 opakowanie mrożonego szpinaku1 średnia cebula1 ząbek czosnku250 g sera gorgonzola150 ml śmietany 18%1/2 pęczka natki pietruszkigałka muszkatołowasól, pieprz
Pieczarki oczyścić i opłukać. Odkroić trzonki, wydrążyć a pozostałości drobno posiekać. Szpinak pozostawić do rozmrożenia. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Ser pokruszyć i wymieszać ze szpinakiem, śmietaną, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, cebulą i posiekanymi trzonkami pieczarek. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką. Blasze nasmarować tłuszczem. Pieczarki faszerować nadzieniem i układać na blasze. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.