ßßß
Cookit - przepis na PRZEPIS - Pieczarki faszerowane szpinakiem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
PRZEPIS - Pieczarki faszerowane szpinakiem
Składniki
Pieczarki
Szpinak mrożony
Cebula
Czosnek
Ser pleśniowy gorgonzola
Śmietana 18%
Natka pietruszki
Gałka muszkatołowa
Sól
Pieprz
Wykonanie
Smakowity pomysł na przystawkę, jak i dodatek do dania głównego.
SKŁADNIKI:10 dużych
pieczarek
1 opakowanie
mrożonego szpinaku
1 średnia
cebula
1 ząbek
czosnku
250 g
sera gorgonzola
150 ml
śmietany 18%
1/2 pęczka
natki pietruszki
gałka muszkatołowa
sól
,
pieprz
Pieczarki
oczyścić i opłukać. Odkroić trzonki, wydrążyć a pozostałości drobno posiekać.
Szpinak
pozostawić do rozmrożenia.
Cebulę
pokroić w drobną kostkę.
Ser
pokruszyć i wymieszać ze
szpinakiem
,
śmietaną
, przeciśniętym przez praskę
czosnkiem
,
cebulą
i posiekanymi trzonkami
pieczarek
. Doprawić do smaku
solą
,
pieprzem
i gałką. Blasze nasmarować tłuszczem.
Pieczarki
faszerować nadzieniem i układać na blasze. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.
Źródło:
http://anitainspiruje.blogspot.com/2014/04/przepis-pieczarki-faszerowane-szpinakiem.html
Przepisy powiązane
Sos pieczarkowy szybki
Sos pieczarkowy szybki
Sos pieczarkowy szybki
Sos szpinakowy do makaronu
Sos szpinakowy do makaronu
Składniki powiązane (0)