Wykonanie
Brokuły są doceniane szczególnie w okresie jesienno – zimowym z uwagi na to, iż chronią nasz organizm przed grypą i przeziębieniem. Zawiera on duże ilości witaminy C, magnezu, błonnika oraz potasu. Dzięki temu doceniana jest również jako warzywo pobudzające przemianę materii.
To zielone warzywo jest również cennym źródłem prowitaminy A, witaminy K czy kwasu foliowego.
Polecam serdecznie docenienie tego warzywa i wprowadzenie go do większej ilości potraw.

SKŁADNIKI:
2 – 3 pojedyncze
piersi z kurczaka2
brokułyPuszka
kukurydzy5
ogórków kiszonychPrzyprawa do kurczaka – pikantna
majonezKoperek
Mięso dokładnie umyć i oczyścić. Pokroić w małą kosteczkę. Odtoczyć w pikantnej
przyprawie do
kurczaka i podsmażyć na niewielkiej ilości
oleju. W tym czasie ugotować
brokuły a następnie podzielić je na mniejsze różyczki.
Ogórki i
koperek pokroić a
kukurydzę odsączyć z zalewy. Połączyć ze sobą składniki z dużą ilością
majonezu. Doprawić do smaku.