ßßß
Składniki:1kg sera trzykrotnie zmielonego3/4 szklanki cukru pudru1łyżka amaretto3 jajka100g wiórek kokosowych2 tabliczki czekolady mlecznej3/4 szklanki śmietany kremówki100g płatków kokosowych300g mąkijajko1łyżeczka proszku do pieczenia1/2 szklanki cukru100g masła
Z mąki, cukru, masła, proszku do pieczenia i jajka ugniatamy ciasto na spód.
Ciasto wkładamy do lodówki na 20 minut.
Ser miksujemy z cukrem pudrem na gładką masę.

Do masy dodajemy jajka i dokładnie miksujemy.
Na koniec do masy serowej dodajemy wiórki kokosowe.
Wylepiamy ciastem dno i lekko brzegi tortownicy. Masę serowo-kokosowąprzekładamy do tortownicy i pieczemy 50 minut w temperaturze 160ºC.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do niej śmietanę i dokładnie mieszamy.
Górę upieczonego sernika smarujemy czekolada i posypujemy płatkami kokosowymi.Smacznego.