Miało być mięso mielone a w sklepie była tylko pierś z kurczaka. Co z niej zrobić na szybko?Wydaje się wam, że te kotlety to nic specjalnego ale urozmaiciłam je parmezanem!SKŁADNIKI:pierś z kurczakajajkomlekobułka tartatarty parmezansól i olej do smażeniaPRZYGOTOWANIE:Pierś z kurczaka porcjujemy na kotlety. Ja lekko rozbijam je tłuczkiem (jeżeli nie chcecie żeby kawałki mięsa powchodziły wam w zakamarki w tłuczku które potem ciężko usunąć przy myciu, mięs rozbijacie przez folię). Kotlety solimy. Jajko roztrzepujemy mlekiem. Kolety maczamy w jajku, potem w parmezanie, następnie w bułce. Smażymy na rozgrzanym małym ogniu aż do zarumienienia.Podawać na ciepło - najlepiej z pure ziemniaczanym.Smacznego!Wasza Blond Stefa