ßßß Cookit - przepis na Parmezanowe kotlety z piersi z kurczaka

Parmezanowe kotlety z piersi z kurczaka

nazwa

Wykonanie

Miało być mięso mielone a w sklepie była tylko pierś z kurczaka. Co z niej zrobić na szybko?
Wydaje się wam, że te kotlety to nic specjalnego ale urozmaiciłam je parmezanem!
SKŁADNIKI:
pierś z kurczaka
jajko
mleko
bułka tarta
tarty parmezan
sól i olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Pierś z kurczaka porcjujemy na kotlety. Ja lekko rozbijam je tłuczkiem (jeżeli nie chcecie żeby kawałki mięsa powchodziły wam w zakamarki w tłuczku które potem ciężko usunąć przy myciu, mięs rozbijacie przez folię). Kotlety solimy. Jajko roztrzepujemy mlekiem. Kolety maczamy w jajku, potem w parmezanie, następnie w bułce. Smażymy na rozgrzanym małym ogniu aż do zarumienienia.
Podawać na ciepło - najlepiej z pure ziemniaczanym.
Smacznego!
Wasza Blond Stefa
Źródło:http://taniozar.blogspot.com/2014/02/parmezowe-kotlety-z-piersi-z-kurczaka.html