Wykonanie
Beza:6
białek3/4 szklanki
cukru1 szklanka
maku3 łyżki wiórek
kokosowychBiałka ubijamy na wolnych obrotach mikserem. Powoli dodajemy
cukier i zwiększamy obroty miksera na max. Ubijamy na sztywna pianę. na koniec wsypujemy
mak i wiórki i delikatnie mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy
bezę. Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 30 min.Masa:6
żółtek1/2 szklanki
cukru3 łyżki
mąki1 szklanka
mleka1 kostka
masła lub
margarynyŻółtka,
mąkę i pół szklanki
mleka dokładnie mieszamy. W garnku zagotowywujemy resztę
mleka z
cukrem. Gdy będzie już się lekko podnosić dodajemy
jajka z
mąką. Na małym ogniu cały czas dokładnie mieszamy żeby nie powstały grudki. Powstały
budyń zostawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Potem ucieramy
masło i powoli dodajemy
budyń aż uzyskamy jednolitą masę.Teraz tak:
BezaMasa
Biszkopty maczane w
kawiePolewa czekoladowa
Smacznego!A teraz sobota...I po zbiórce zamiast służby -
kawa i ciasto :)Stanisławowi Milordowi Pierwszemu się podoba :)

NaraDozoPa!