ßßß
Do przygotowania sernika potrzebujemy:- 500 g twarogu sernikowego- 100 g dobrej gorzkiej czekolady (stopionej w kąpieli wodnej)- 1/3 szklanki kwaśnej śmietany- 3 jajka- 3 łyżki masła- 1/2 szklanka cukru- cukier waniliowy- budyń waniliowy- ok. 3 łyżki mąki (u mnie bezglutenowej np. ryżowej)W celu przygotowania „Zebry” utrzyjcie na jasną puszystą masę masło z cukrem i cukrem waniliowym. Porcjami dodawajcie ser oraz śmietanę, cały czas ucierając otrzymywaną masę. Następnie wbijcie jajka i dodajcie mąkę wraz z budyniem. Tak przygotowane ciasto rozdzielcie na dwie części. Do jednej z nich dodajcie stopioną wcześniej w kąpieli wodnej czekoladę. Na koniec wlewajcie do formy na przemian jasne i ciemne ciasto, które należy włożyć do rozgrzanego piekarnika na 50 - 60 minut i piec w temperaturze 190 stopniu.Dajcie znać, czy pomysł na szybką „Zebrę” się sprawdza.Smacznego!