Wykonanie
- ok. 700 g
wołowiny (chudej, bez tłuszczu)- 300 g
boczku- 500g
pieczarek- kawałek obranego
selera- 2
marchewki- butelka
wina (użyłam gruzińskiego Saperavi)-
sól,
pieprz- ewentualnie tłuszcz do smażenia- ok. 500ml
bulionu wołowego (może być też warzywny)
Wołowinę i
seler pokroić w dość grubą kostkę.
Boczek pokroić w drobne słupki.
Pieczarki i
marchewkę obrać i pokroić na kawałki (
pieczarki na ćwiartki,
marchewki w talarki)Na rozgrzanej patelni podsmażyć
boczek i gdy wytopi się wrzucić do szybkowaru.Na tym samym tłuszczu smażymy po kolei
wołowinę i warzywa.Wszystkie składniki dodajemy do szybkowaru.Wlewamy
wino i
bulion.Dodajemy szczyptę
soli i
pieprz.Garnek zakręcamy i gotujemy na średnim ogniu ok. 1h.Podajemy z domowymi kluseczkami.
French classic!ingredients:- Approx. 700 g beef without fat- 300 g of bacon- 500g mushrooms- A piece of peeled
celery- 2 carrots- A bottle of
wine (I used the Georgian Saperavi)- Salt and pepper- Optionally fat for frying- Approx. 500ml beef stock (can also be a vegetable)Cut b eef and
celery into thick cubes and bacon into small strips.Peel m ushrooms and carrots and cut into chunks (for example: mushrooms into quarters, carrot into slices)On the hot pan fry the bacon and when the fat is melted, cast into the pressure cooker.At the same fat fry beef and vegetables.Add a ll the ingredients to the pressure cooker.
Pour wine and broth.Add a pinch of salt and pepper.Close the pot and cook over medium heat for approx. 1h.
Serve with homemade spaetzle.