ßßß
SKŁADNIKI1 opakowanie ciasta francuskiego300 g chudego mięsa wołowego300 g pieczarek1 cebula1 marchewka1/2 małego selera1 jajko1 łyżka masła do smażeniesól i pieprzPRZEPIS1. Mięso gotujemy razem z marchewką i selerem ok 30-40 minut (do miękkości).2. Pieczarki kroimy na mniejsze części, cebulę siekamy i wszystko razem podsmażamy na maśle.3. Ugotowane mięso, marchew i seler mielimy, następnie podsmażone pieczarki z cebulą również mielimy i łączymy wszystkie składniki razem.4. Jajko wbijamy do szklanki, rozmącamy. Połowę jajka dodajemy do farszu i wszystko razem łączymy, dodając jeszcze sól i pieprz.5. Rozwijamy nasze ciasto francuskie na blacie, nakładamy farsz wzdłuż dłuższego brzegu, zawijamy i smarujemy wierzch pozostałym jajkiem. Dzielimy nasze ciasto na równe części - paszteciki szerokości ok 7 cm i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia6. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 st. C, pieczemy ok 20-30 minut, aż wierzch się zarumieni.