Wykonanie
Wypieki urodzinowe!

potrzebujemy:- 250 g
mąki- 110 g
masła w temperaturze pokojowej- 150 g
cukru- 3
jajka- 1/2 szklanki
kakao- 1 łyżeczka
sody oczyszczonej- 0,5 łyżeczki
proszku do pieczenia-
cukier waniliowy- 2
cukinie (średniej wielkości) startego na tarce o dużych oczkach- 100 g ciemnej
czekolady, posiekanejBlachę do pieczenia wysmarować
masłem i wysypać mąką/bułką tartą.
Mąkę wymieszać razem z
proszkiem do pieczenia,
sodą,
kakao i
kawą.
Masło miksujemy z
cukrem waniliowym na puszystą jasną masę. Cały czas mieszając dodajemy po jednym
jajku, po czym dodajemy resztę składników -
mąkę,
czekoladę i
cukinię.Gotowe ciasto przekładamy do formy i pieczemy w 180 stopniach ok 40-50 minut.

Chocolate
cake with zucchiniwe need:- 250 g
flour- 110 g of butter at room temperature- 150 g of sugar- 3 eggs- 2 tablespoons of cocoa- 1 teaspoon baking
soda- 1/2 teaspoon baking powder- 1/2 tsp salt- vanilla sugar- 2 (middle size) zucchini grated on large mesh- 100 g dark chocolate, choppedGrease baking form with butter and sprinkle with flour/bread crumbs.Mix
flour with baking powder, baking
soda, cocoa and coffee.Mix the butter with the vanilla sugar to a light fluffy
mass.While stirring add one egg at the
time, then add the remaining ingredients -
flour, chocolate and zucchini.When ready transfer into a
cake form and bake at 180 degrees about 40-50 minutes.Bon apetit!
