Wykonanie
Witam kochani. Dzisiaj podzielę się obiecanym przepisem na roladę z
wiśniami. Lato to cudowny okres do wypiekania najrozmaitszych łakoci z dodatkiem świeżych aromatycznych
owoców. Jeśli już macie przygotowany
biszkopt do rolady i krem
wiśniowy to przygotowanie jest naprawdę szybkościowe.

Ostatnio robiłam krem
wiśniowy do babeczek
czekoladowych i zostało mi go jeszcze połowa, stąd pomysł na roladę, której ani opis ani wygląd nie dorównuje rozmiarom rozkoszy na podniebieniu. Bardzo polecam!Potrzebujemy:roladę
biszkoptową LINKkrem
wiśniowy LINK200 g frużeliny wiśniowej LINKświeże
wiśnie z
syropu1/4 szklanki ponczu (roztwór z przegotowanej zimnej
wody,
soku z cytryny i szczypty
cukruPrzygotowaniePrzepis na filmie LINKZrolowany wystudzony
biszkopt odwijam i nasączam. Smaruję frużeliną
wiśniową lub
dżemem.Wykładam krem
wiśniowy,
owoce i zawijam. Smaruję roladę kremem i dekoruję
wiśniami z frużeliny i żelem, który bardzo dobrze tężeje na cieście.

Roladę warto schować na kilka godzin do lodówki, zwłaszcza latem.Życzę smakowitych wypieków!Pozdrawiam Weronika