Wykonanie
Witam kochani. Walentynki już za kilka dni. Mam dla Was bardzo łatwy i efektowny przepis. Jestem pewna, że ktoś, dla kogo zrobicie taki deser, będzie mile wspominać wspólnie spędzone chwile.


Składniki na 4 porcje1 litr świeżego
mleka 2%50 ml soku na przykład z
czarnej porzeczkiowoce z
przetworów lub świeże soczyste
owoce2 budynie
śmietankowe lub 2 łyżki z brzuszkiem
mąki ziemniaczanej2 łyżeczki z brzuszkiem
mąki pszennej - ważny dodatek, który sprawia, że
budyń nie rozwarstwia się2-3 łyżki startej
czekoladyPrzygotowaniePrzepis na filmieGotuję dwa budynie
śmietankowe według przepisu na opakowaniu - do każdego dodaję po łyżeczce
mąki pszennej i mieszam dokładnie a do jednego z nich dodaję sok z
owoców, dolewając niewielkimi ilościami
mleko na pojemność nieco większą niż połowa szklanki. Pozostałe
mleko - mniej więcej 3 szklanki gotuję po połowie w dwóch rondlach. Każdy z nich słodzę, jeśli budynie bez
cukru. Przed wlaniem zaklepkek z mąk, energicznie je mieszam, jak i szybko gęstniejący
budyń w rondlu. Gotuję każdy chwilę, do minuty czasu.Wylewam gorący
budyń owocowy do pucharków. Układam trochę
owoców i wylewam nań gorący
budyń śmietankowy. Czekam aż
budyń dobrze ostygnie.Przy pomocy wykrojnika w kształcie
serca obsypuję
budyń tartą
czekoladą i dekoruję po bokach
owocami. Gotowe!Życzę niezapomnianych chwil z bliskimiDziękuję za ciepłe komentarze i polubieniaPozdrawiam serdecznie Weronika