Wykonanie
Składniki na tortownicę o średnicy 15 cm:· 0,5 kg
sera na serniki - z wiaderka· 4
jajka· 1 szklanka
cukru pudru różanego· 100 ml
śmietanki 30 % lub 36· 2 łyżki
mąki pszennej· świeże
malinyPrzygotowanie:· spód tortownicy wyłożyć papierem· piekarnik nagrzać do 175 stopni· do misy miksera dodać
ser,
cukier,
mąkę,
śmietankę i dokładnie zmiksować· wbijać po 1
jajku, każde miksując około 1 minuty· przelać do formy i piec w 175 stopniach około 15 minut, zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec przez kolejne 1 godzinę i 45 minut· wyłączyć piekarnik, studzić jeszcze przy uchylonych drzwiczkach około 15-20 minut, następnie zostawić do całkowitego wystgnięcia na blacie, wstawić na całą noc do lodówki· udekorować świeżymi
malinami i
miętą tuż przed pdoaniem, delikatnie posypać z wierzchu różanym pudremPrzepis zaczerpnięty z blogu Moje Twory
Przetwory J Dziękuję I pozdrawiam Ewe Jhttp://mojetworyprzetwory.blogspot.com/

Przepis bierze udział w durszlakowej akcji kulinarnej: