- 3 jajka- 3 łyżki oleju- 1 szklanka mąki- 3/4 szklanki cukru- cukier waniliowy- krem do tortów o smaku czekoladowym- 1/2 kg truskawek- 2 galaretki truskawkowePrzygotowanie:Biszkopt:Blachę o wymiarach 31x21 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Żółtka oddzielić od białek.Białka ubić na sztywno dodać cukier i jeszcze chwilę ubijać.Do ubitych białek dodać żółtka, olej dalej ubijać.Do ubitej masy dodać mąkę delikatnie wymieszać i wyłożyć na blachę.Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 °C przez 30 minut.Po upieczeniu biszkopt wystudzić i wyjąć papier do pieczenia.Biszkopt włożyć ponownie na blachę.Krem:Krem przygotować według przepisu na opakowaniu.Na biszkopt wyłożyć przygotowany krem, położyć wymyte i osączone truskawki i zalać tężejącą galaretką truskawkową.