Naan z czosnkiem i świeżą kolendrą przygotowuję jako dodatek do dań głównych, często zamiast ryżu.Składniki na 2-3 chlebki:3 szklanki mąki pszennej10 g świeżych drożdży1 łyżeczka soli2 łyżki ciepłego mleka2 -3 łyżki jogustu naturalnego2 gałązki kolendry3-4 łyzki masłaszczypta cukru2 przecisnięte ząbki czosnkuPrzygotowanie:Mąkę i sól wysypujemy na stolnicę. Drożdże rozrabiamy z ciepłym mlekiem i z cukrem, dodajemy jogurt. Po chwili drożdże dodajemy do mąki i zaczynamy wyrabiać ciasto. Dodajemy łyżkę roztopionego masła, posiekana świeżą kolendrę i czosnek i jeszcze przez chwile wyrabiamy. Gotowe ciasto odkładamy na godzinę w ciepłe miejsce. Następnie formujemy chlebki i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na ok. 5 minut, aż będzie lekko brązowy. Po wyjęciu smarujemy stopionym masłem lub ghee.