Wykonanie
Pogoda za oknem jest jak magnez, przyciągający moje zmarznięte kończyny pod koc. Do tego kubek gorącej
herbaty, kotełki obok jako termoforki i
mogę tak spędzać wieczory:) Tym czasem nie.... Po 3 miesiącach przerwy wróciłam do aktywności fizycznej. Wczoraj był trening z E.Ch. a na deser 4 km truchtem. Muszę przyznać, że moja kondycja błagała mnie później o litość. Usilnie próbowała wrócić do miejsca w którym ją pogrzebałam rozpoczynając wakacje;) Nic tam, jutro wyciągnę do niej rękę, puszczę zalotnie oko i może da się namówić na kolejny trening pod chmurką...
Będę ładnie prosić, a jak będzie protestować wymigując się zakwasami, albo uciekać niczym cień Piotrusia Pana to może przekupię
marchewką i koktajlem ze
szpinaku... Wiem! W nagrodę za jej trud, poczęstuję ją
makaronem z zielonym pesto! Na pewno się ucieszy i da się wyciągnąć na jakieś 5 km po Górczewskiej. A jeśli Ty również masz chęć na taką nagrodę to zerknij tu na dół. Wszystko jest ładnie opisane a przygotowanie zajmie Ci tylko kilka minut:)Koniecznie zrób pesto z
rukoli! Nie pożałujesz:)

Składniki:3 szklanki umytej i osuszonej
rukoli1/2 szklanki
orzechów włoskich50 g
parmezanu1/2 szklanki dobrej
oliwy z oliwek1 średni lub 2 małe ząbki
czosnku30 ml
białego octu winnegosól do smakuPrzygotowanie:Umieść wszystkie składniki w blenderze i dokładnie zmiksuj. W razie potrzeby dodaj więcej
czosnku,
oliwy lub trochę
soli. Tak aby wpasowało się w Twoje
kubki smakowe:)