Wykonanie

Sernik - ile ludzi, tyle pomysłów i przepisów na to ciasto. Uwielbiam pod każdą postacią, a ostatnio jeden z ulubionych moich przepisów to sernik na
czekoladowym spodzie z kruszonką. Dość szybko się robi, a smakuje wyśmienicie. Początkowo myślałem, że będzie klapa, bo po wyciągnięciu z piekarnika normalnie pływał cały, ale po ostygnięciu wszystko było ok.Przepis na ten sernik znalazłem tutaj .

Składniki :Ciasto :- 40 dkg
mąki- 20 dkg
masła- 20 dkg
cukru- 3 łyżki
kakao- 1
jajko- 2 łyżeczki
proszku do pieczenia
Masa :- 25 dkg
masła- 25 dkg
cukru- 50 dkg białego
tłustego sera- 3
jaja-
cukier wanilinowy-
budyń waniliowy
Przygotowanie :1.
Mąkę przesiewamy z proszkiem bo pieczenia, dodajemy do tego
masło,
cukier,
jajko i
kakao.2. Wyrabiamy dokładnie ciasto kruche. Od gotowego ciasta odkrawamy 1/3 i wkładamy do zamrażarki.3. Pozostałą część ciasta rozwałkowujemy i układamy w posmarowanej
masłem tortownicy. Wstawiamy również na pół godziny do zamrażarki.

4.
Twaróg mielimy dwukrotnie na maszynce do
mięsa.5. Przygotowujemy
budyń zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.6. Ucieramy
masło z
cukrem, dorzucamy
jaja,
budyń,
cukier wanilinowy,
ser i całość mieszamy.7. Gotową masę przelewamy do tortownicy, która była w zamrażalce.8. Na górę ścieramy na tarce z dużymi oczkami pozostałą cześć ciasta.9. Nagrzewamy piekarnik do 175 stopni i władamy sernik na 1 , 5 godz.S M A C Z N E G O ! ! !