Wykonanie

W dzisiejszym menu wytrawne muffinki. Przepyszne, wilgotne, w 100% łososiowe! Z delikatnie wyczuwalną nutką
czosnku i
szczypiorku. Doprawione
chrzanem sprawiają, że ciężko poprzestać na jednej babeczce. Idealne jako drugie śniadanie, obiad lub kolacja. Smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Gorąco polecam! Mimo iż nie są słodkie u nas zniknęły w tempie błyskawicznym!Składniki:300 g
mąki225 ml
mleka80 g
masła200 g
wędzonego łososiaszczypiorekniecała łyżeczka
chrzanu tartegopół ząbka
czosnkusólpieprz2 łyżeczki
proszku do pieczenia1
jajko Wykonanie:
Mąkę przesiać, połączyć z
proszkiem do pieczenia. Dodać
mleko i
jajka.
Masło rozpuścić, wlać do ciasta, wymieszać.
Czosnek przecisnąć przez praskę,
szczypiorek posiekać,
chrzan potrzeć. Złączyć wszystkie składniki. Na koniec
wędzonego łososia pokroić w cieniutkie plasterki, delikatnie połączyć z resztą składników. Doprawić
solą i
pieprzem. Formę do muffinów wyłożyć papilotkami, napełnić do 3/4 wysokości. Piec w temperaturze 200 stopni przez ok. 20 minut ( do tzw. ,,suchego patyczka")Smacznego!




