Wykonanie
Home »
łosoś » na szybko » naleśniki » obiad » słone »
szpinak » wytrawne » z patelni » Naleśniki
szpinakowe z
łososiemwtorek, 11 lutego 2014

Najlepsze wytrawne naleśniki jakie zrobiłam! Puszyste,
szpinakowe, aromatyczne. Idealnie współgrają z
łososiem... Oto moja propozycja na dzisiejszą kolację.Składniki na naleśniki:1 opakowanie
mrożonego szpinaku (450g),ok. 300 ml
mleka lub więcej,2
jajka,ok 120 g
mąki pszennej,ok. 2,5 łyżki
oleju z
orzechów włoskich,
sól,
pieprz,
bazyliaSkładniki na farsz:
Serek kanapkowy z
chrzanem,
Łosoś wędzonyWykonanie:
Szpinak rozmrozić, lekko poddusić wraz z łyżeczką
oleju z
orzechów włoskich, posolić, popieprzyć, odsączyć. Gdy
szpinak nieco ostygnie dodać
mleko,
mąkę,
jajka,
olej i
przyprawy, dosolić i dopieprzyć. Odstawić na 15 min. Smażyć na minimalnej ilości
masła ( ja smaruję nim patelnię tylko przed pierwszym naleśnikiem).Każdy naleśnik posmarować
serkiem, położyć płaty
łosia, zawinąć.Smacznego!



