ßßß
Najlepsze wytrawne naleśniki jakie zrobiłam! Puszyste, szpinakowe, aromatyczne. Idealnie współgrają z łososiem... Oto moja propozycja na dzisiejszą kolację.Składniki na naleśniki:1 opakowanie mrożonego szpinaku (450g),ok. 300 ml mleka lub więcej,2 jajka,ok 120 g mąki pszennej,ok. 2,5 łyżki oleju z orzechów włoskich,sól, pieprz, bazyliaSkładniki na farsz:Serek kanapkowy z chrzanem,Łosoś wędzonyWykonanie:Szpinak rozmrozić, lekko poddusić wraz z łyżeczką oleju z orzechów włoskich, posolić, popieprzyć, odsączyć. Gdy szpinak nieco ostygnie dodać mleko, mąkę, jajka, olej i przyprawy, dosolić i dopieprzyć. Odstawić na 15 min. Smażyć na minimalnej ilości masła ( ja smaruję nim patelnię tylko przed pierwszym naleśnikiem).Każdy naleśnik posmarować serkiem, położyć płaty łosia, zawinąć.Smacznego!


