ßßß Cookit - przepis na Naleśniki szpinakowe z łososiem

Naleśniki szpinakowe z łososiem

nazwa

Wykonanie

Home » łosoś » na szybko » naleśniki » obiad » słone » szpinak » wytrawne » z patelni » Naleśniki szpinakowe z łososiem
wtorek, 11 lutego 2014
Najlepsze wytrawne naleśniki jakie zrobiłam! Puszyste, szpinakowe, aromatyczne. Idealnie współgrają z łososiem... Oto moja propozycja na dzisiejszą kolację.
Składniki na naleśniki:
1 opakowanie mrożonego szpinaku (450g),
ok. 300 ml mleka lub więcej,
2 jajka,
ok 120 g mąki pszennej,
ok. 2,5 łyżki oleju z orzechów włoskich,
sól, pieprz, bazylia
Składniki na farsz:
Serek kanapkowy z chrzanem,
Łosoś wędzony
Wykonanie:
Szpinak rozmrozić, lekko poddusić wraz z łyżeczką oleju z orzechów włoskich, posolić, popieprzyć, odsączyć. Gdy szpinak nieco ostygnie dodać mleko, mąkę, jajka, olej i przyprawy, dosolić i dopieprzyć. Odstawić na 15 min. Smażyć na minimalnej ilości masła ( ja smaruję nim patelnię tylko przed pierwszym naleśnikiem).
Każdy naleśnik posmarować serkiem, położyć płaty łosia, zawinąć.
Smacznego!
Źródło:http://tortadellafiglia.blogspot.com/2014/02/nalesniki-szpinakowe-z-ososiem.html