Szybkie i smaczne naleśniki - po prostu. Tym razem nadzienie serowo-ananasowe :)Składniki: na ciacho naleśnikowe:2 szklanki mleka1 szklanka wody mineralnej gazowanejŁyżka oleju1 jajkomąkanadzienie serowe:Twarożek półtłusty3-4 plastrów ananasa (może być z puchy)1/3 szklanki soku ananasowegoOdrobina aromatu cytrynowego3 łyżki cukru pudruŚmietankaPrzygotowanie:Ciasto na naleśniki przygotowujemy łącząc wszystkie składniki. Mąki dodajemy tyle, aby ciasto nabrało konsystencji gęstej śmietany. Dzięki łyżce oleju w cieście nie trzeba przy każdym naleśniku ponownie smarować tłuszczem patelni.Twarożek rozdrabniamy widelcem. Dodajemy kilka kropel aromatu, cukier puder, sok i śmietankę. Dokładnie mieszamy. Całość dopełniamy pokrojonym w kostkę ananasem. Bardzo dokładnie mieszamy. Podajemy po postacią naleśnikowych trójkątów, rurek - jak kto woli. Smacznego.