ßßß
Cookit - przepis na Pstrąg z grilla z owocowym dipem na bazie Almette fruit
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pstrąg z grilla z owocowym dipem na bazie Almette fruit
Składniki
Pstrąg
Ser
Wiśnie
Żurawina
Sól
Pieprz
Porzeczki
Śmietana
Oliwa z oliwek
Ocet winny
Ziemniak
Roszponka
Wykonanie
1-2
pstrągi
1
serek
Almette
wiśniowo
-
żurawinowy
sól
pieprz
garść białych
porzeczek
1 łyżka
śmietany
1 łyżka
oliwy
1 łyżeczka
octu winnego
2
ziemniaki
roszponka
,
wiśnie
i
porzeczki
do dekoracji
Ziemniaki
obrać pokroić na plasterki i wrzucić na wrzątek na kilka minut.
Serek
wymieszać ze
śmietaną
, doprawić
oliwą
octem
,
solą
i
pieprzem
.
Pstrągi
umyć.
Białe porzeczki
rozgnieść i natrzeć nimi
pstrągi
. Następnie nałożyć po łyżce dipu do wnętrza ryb, spiąć wykałaczką , posolić i lekko posypać
pieprzem
a na koniec skropić
oliwą
.Tak przygotowane
pstrągi
ułożyć na rozgrzanym grillu,
ziemniaki
posmarować
oliwą
i piec razem z
rybą
.Resztę dipu przełożyć do rękawa cukierniczego. Po upieczeniu udekorować
rybę
dipem i podać z
owocami
i pieczonymi
ziemniakami
.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2015/07/pstrag-z-grilla-z-owocowym-dipem-na.html
Przepisy powiązane
Sos Winegret (Vinegrette)
"Batatowe" frytki
Tortilla de patatas
Gnocchi - włoskie kluseczki
Zapiekanka ziemniaczana
Składniki powiązane (0)