ßßß
Cookit - przepis na Kiełbasa grillowa lub na ognisko
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Kiełbasa grillowa lub na ognisko
Składniki
Wieprzowina
Słonina
Czosnek
Sól
Cukier
Woda
Pieprz czarny
Pieprz biały
Gałka muszkatołowa
Majeranek
Wykonanie
1 kg
wieprzowiny
II500 g podgardla (chudego)350 g
słoniny
20 g
czosnku
35 g
soli
2 łyżeczki
cukru
pół szkl
wody
pieprz czarny
opcjonalnie5 g
pieprzu białego
gałka muszkatołowa
1 łyżka
majeranku
Mięso
i
słoninę
zemleć w maszynce o dużych oczkach, dodać
przyprawy
i
wodę
, masować przez co najmniej 30 min.Nałożyć na maszynkę lejek do
kiełbas
, przygotowane jelita nałoży na lejek zwilżony
oliwą
.Nadziać
kiełbasy
, uformować małe
kiełbaski
ok 10 cm.Tak przygotowane
kiełbasy
zawiesić na pręty do wędzenia .Wędzić przez ok 2-2 , 5 godziny w niezbyt gorącej wędzarni.Grillowej
kiełbasy
nie parzyłam..
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2015/05/kiebasa-grillowa-lub-na-ognisko.html
Przepisy powiązane
Kiełbasa na Wielkanoc
Swojska kiełbasa
Kiełbasa wieprzowo - drobiowa.
Domowa biała kiełbasa
Pyszna wędzona polska kiełbasa
Składniki powiązane (0)