ßßß
Cookit - przepis na Kotlet z indyka panierowany i pieczone ziemniaczki
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Kotlet z indyka panierowany i pieczone ziemniaczki
Składniki
Udziec
Sól
Pieprz czerwony
Chili
Musztarda
Wino czerwone wytrawne
Bułka tarta
Cykoria
Żurawina
Daktyle
Wykonanie
udziec
indyczy ok 500 g
sól
1 łyżeczka
czerwonego pieprzu
szczypta
chili
w płatkach4-5 łyżeczek
musztardy
pół szkl
wina czerwonego wytrawnego
bułka tarta
do panierowaniatłuszcz do smażenia
Udziec
pokroić według układu
mięśni
, przeciąć tak by powstały większe płaty , po stronie wierzchniej
mięśnia
ostrym
nożem naciąć w kratkę.Kotlety posmarować z obu stron
musztardą
, posypać
solą
do smaku i
czerwonym pieprzem
, zalać
winem
i odstawić na co najmniej 2 godziny.
Mięso
wyjąć z marynaty, opanierować w
bułce tartej
i na średnim ogniu usmażyć po ok 4-5 min z każdej strony.Tak przygotowane
mięso
jest soczyste i miękkieDo kotletów z
indyka
podałam ziemniaczki upieczone we frytownicy ActiFry, z odrobiną
czosnku
i 1 łyżką
oleju
.oraz surówkę z
cykorii
z
żurawiną
i
daktylami
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2013/12/kotlet-z-indyka-panierowany-i-pieczone.html
Przepisy powiązane
Polędwiczki wg Ani Jurksztowicz
zupa-krem z fasolki szparagowej
Pyszna pasta z awokado
Bundz w panierce
Doskonały farsz do cukinii
Składniki powiązane (0)