ßßß
Pierwszy górski wyjazd tego lata za nami:) Tym razem trafiliśmy do Beskidu Niskiego i Sądeckiego. Puste szlaki. Leśne gęstwiny. Zielone pagórki ze stogami siana. I pyszne jedzenie, które serwowali nam nasi Gospodarze!:)Z wyjazdu wróciliśmy z... pysznymi serami: bundzem, bryndzą i oscypkami. Z tej okazji, dziś na obiad przyrządziliśmy bundz w panierce:)Składniki:bundz (kilka grubych plastrów)jajkobułka tartaolejszczypta soli i pieprzużurawinaJajko wbijamy do miseczki i dokładnie roztrzepujemy z dodatkiem soli i pieprzu.Na patelni rozgrzewamy olej.Kawałki sera obtaczamy maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej.Smażymy z obydwóch stron na złoto.Podajemy z żurawiną.W ten sam sposób można przyrządzić oscypka.
Do usłyszenia niebawem:) Zanosi się na to, że będę teraz częściej zaglądać na bloga:)B.