Wykonanie

Pierwszy górski wyjazd tego lata za nami:) Tym razem trafiliśmy do Beskidu Niskiego i Sądeckiego. Puste szlaki. Leśne gęstwiny. Zielone pagórki ze stogami siana. I pyszne jedzenie, które serwowali nam nasi Gospodarze!:)Z wyjazdu wróciliśmy z... pysznymi
serami: bundzem,
bryndzą i
oscypkami. Z tej okazji, dziś na obiad przyrządziliśmy bundz w panierce:)Składniki:bundz (kilka grubych plastrów)
jajkobułka tartaolejszczypta
soli i
pieprzużurawinaJajko wbijamy do miseczki i dokładnie roztrzepujemy z dodatkiem
soli i
pieprzu.Na patelni rozgrzewamy
olej.Kawałki
sera obtaczamy maczamy w
jajku i obtaczamy w
bułce tartej.Smażymy z obydwóch stron na złoto.Podajemy z
żurawiną.W ten sam sposób można przyrządzić
oscypka.

Do usłyszenia niebawem:) Zanosi się na to, że
będę teraz częściej zaglądać na bloga:)B.