Wykonanie
            Witajcie,dzisiaj przeprowadziłam kolejny kulinarny eksperyment. Miałam zachciewajkę na 
fasolkę szparagową, a że do tej 
pory nie wyobrażałam jej sobie bez 
masła i 
bułki tartej, miałam problem, ponieważ staram się trochę dietować...No i takim o to sposobem wymyśliłam zupę-krem składającą się w głównej mierze z 
zielonej fasolki szparagowej.Jeszcze dymiąca zupa poniżej:Najpierw nastawiłam warzywa na 
bulion, zwykła mieszanka zwana powszechnie 
włoszczyzną. Następnie w lekko osolonej wodzie ugotowałam na pół twardo 
mrożonkę fasolki szparagowej.Odcedziłam i potraktowałam blenderem dodając 1,5 średniej 
marchewki, 1 
pietruszkę i kawałek 
selera, które również zmiksowałam dodając ugotowany 
bulion warzywny.Całość nastawiłam jeszcze chwilę na gaz, doprawiłam delikatnie 
solą.Żeby podkręcić smak posypałam nieco zmielonym 
chili.Wyszło pysznie :)Polecam różne kulinarne eksperymenty i życzę smacznego! :)