Wykonanie
Witajcie,dzisiaj przeprowadziłam kolejny kulinarny eksperyment. Miałam zachciewajkę na
fasolkę szparagową, a że do tej
pory nie wyobrażałam jej sobie bez
masła i
bułki tartej, miałam problem, ponieważ staram się trochę dietować...No i takim o to sposobem wymyśliłam zupę-krem składającą się w głównej mierze z
zielonej fasolki szparagowej.Jeszcze dymiąca zupa poniżej:Najpierw nastawiłam warzywa na
bulion, zwykła mieszanka zwana powszechnie
włoszczyzną. Następnie w lekko osolonej wodzie ugotowałam na pół twardo
mrożonkę fasolki szparagowej.Odcedziłam i potraktowałam blenderem dodając 1,5 średniej
marchewki, 1
pietruszkę i kawałek
selera, które również zmiksowałam dodając ugotowany
bulion warzywny.Całość nastawiłam jeszcze chwilę na gaz, doprawiłam delikatnie
solą.Żeby podkręcić smak posypałam nieco zmielonym
chili.Wyszło pysznie :)Polecam różne kulinarne eksperymenty i życzę smacznego! :)