ßßß
Index Food jest wiodącą firmą dystrybucyjną w Polsce na rynku produktów spożywczych kuchni śródziemnomorskiej. Działamy na polskim rynku jako dystrybutor włoskich, a od 2006 także hiszpańskich produktów najwyższej jakości na bazie kontraktów wyłącznościowych z producentami.
Testowanie tych produktów będzie wielką przyjemnością , są to produkty najlepszej jakości.Index Food posiada w swej ofercie produkty takich marek jak: Olitalia, Valfrutta, De Cecco, Arrighi, Grand’Italia, Rio Mare, Ponti, Serpis i Limmi, a także Sunquick !Jako pierwszy produkt wykorzystałam oliwę z oliwek najwyższej jakości " Olitalia " do niedzielnego grillowania.karkówka 4 porcjeudziec z indyka ok 600 goliwa Olitalia 50 mlpiwo ok 50 mlprzyprawy do szaszłyków i karkówkisólpieprz3 ząbki czosnku1/4 cytrynyKarkówkę pokroić na plastry, udziec indyczy pociąć na paseczki wzdłuż ścięgien.Przygotować marynatę: wymieszać piwo z oliwą, dodać przyprawy i drobno pokrojoną cytrynę ze skórką i rozgnieciony czosnek. Oblać marynatą karkówkę osobno , udziec osobno, i odstawić na ok 12 godzin do lodówki. Paseczki udźca osączyć z marynaty i nadziać na patyczki tworząc falbankę.Na gorącym grillu układać karkówkę i szaszłyki , piec z kazdej strony na chrupiąco , smarując resztą marynaty.podać z frytkami i sałatkami.Oliwa sprawdziła się podczas grillowania doskonale, mięso było soczyste i smaczne.